Roggemeel (2)

Met een vork roer ik honderd gram roggemeel door honderd gram lauwwarm water in een plastic bakje. Het mengsel is niet lobbig, eerder vast. Komt het doordat het roggemeel volkoren is? Ik doe het deksel op het bakje, ren van de keuken drie trapjes naar boven, kijk op mijn laptop naar het filmpje waarop Issa Niemeijer roggemeel en water mengt in een plastic bakje. Net voor hij helemaal klaar is, is het shot voorbij. Maar lobbig ziet het er niet uit.

Ik loop weer terug naar de keuken, kom R tegen die vraagt of ik ergens heen moet, ‘hoezo?’, ‘omdat je zo rent’, ‘nee’, wikkel het bakje in een handdoek en neem het mee naar boven, naar mijn werkkamer; zeker als de zon schijnt is het daar het langste lekker warm.

’s Avonds voor ik ga slapen wikkel ik de handdoek los en open het bakje. Het ruikt een beetje grassig.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.