boek

EN PLEIN PUBLIC

Routeplanner voor mensenwerkers

 

ISBN 978 90722 19596

Uitgever Thoeris

Jaar 2011

Tekst Tof Thissen – Liny Bruijnzeel – Lara Tauritz BakkerLara de Brito

Foto’s Marianne Meiresonne

 

Jongerenwerkers, schuldhulpverleners, leerkrachten, brandweermensen, thuisbegeleiders, medewerkers van sociale diensten en burgerzaken, werkcoaches van het UWV, wijkagenten, frontlijnwerkers, GGD-artsen, toezichthouders. Ze behoren tot de bijna een miljoen werknemers in de publieke sector die dag in dag uit zichtbaar en actief zijn in de leefwereld van mensen.

 

EN PLEIN PUBLIC omvat zevenentwintig portretten van dergelijke publieke dienstverleners  en een dringend appel op politici, beleidsmakers en leidinggevenden om de kennis en ervaring van deze ‘oren en ogen’ van de samenleving te gebruiken als nieuwe wetten of overheidssystemen nog op de tekentafel liggen. Nu gebeurt dat veel te weinig, met alle gevolgen van dien: burgers die de overheid niet meer snappen, dienstverleners die afhaken omdat de wetten en systemen niet aansluiten op wat mensen nodig hebben.

 

Voor jonge mensen die graag met mensen werken en zich willen oriënteren voor hun studie en beroepskeuze is dit boek een must. Intieme inkijkjes in boeiende beroepen in het hart van de samenleving. De werkers nemen je mee de straat op, naar mensen thuis, ze vertellen over de voldoening, hun passie, de lastige kanten; niets blijft verborgen. Aan alle Nederlanders maakt dit boek duidelijk dat de overheid niet alleen huist in anonieme ministeries in Den Haag of provincie- en gemeentehuizen. Het werk van deze professionals is ook overheid: betrokken mensen die iedereen dag in dag uit tegenkomt, van onschatbare waarde in het leven van ieder mens.

Reacties zijn gesloten.