Na de zomertijd

00:56 uur zomertijd. Een vogel slaakt twee kreten. Ze zijn eentonig en identiek, een beetje rauw, de vogel zal niet klein zijn, maar wie daar overvliegt? Ik zal de vogelgeluidencursus van Nico de Haan er weer eens bij moeten pakken. Om 08:00 uur zomertijd word ik wakker. R moet voorgaan in Tinte, ik wandel naar de plas: veel meerkoeten en iets minder futen. Ook bij het strandje meerkoeten en futen en ook wat meeuwen. Ik zal thuis moeten opzoeken welke het precies zijn. En duikers, menselijke duikers. De plas is op bepaalde plekken wel tien meter diep. En honden natuurlijk, een mens kan niet meer uit wandelen zonder een hond. Ik wandel verder naar het dodebomenmoeras waar ik ooit een vogelaar sprak die net het baardmannetje had gespot. Nu zie ik, als ik op mijn tenen ga staan en een goed plekje tussen het riet kan vinden, alleen een meerkoet, maar het geeft niks. De zon schijnt, de bomen vieren de herfst in oranje, rood en geel, in de bomen en het struikgewas hoor ik vogels die ik niet zie. Ik moet echt de vogelgeluidencursus van Nico de Haan weer oppakken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.