Vogelpindakaaspothouderhuisje

Bij de Vogelbescherming bestelde ik tien kilo vogelvoer voor in de voedersilo. Ik lette er speciaal op dat het voer ook geschikt was voor de roodborst. Van het voer van vorig jaar aten vooral de koolmezen en de vinken, maar niet de roodborst en omdat ik net gelezen had hoe moeilijk de roodborst het had die niet naar het zuiden trok, wilde ik er zeker van zijn dat die in mijn tuin terecht kon. Verder kocht ik acht potten vogelpindakaas. Er was een aanbieding van een set van vier potten met een vogelpindakaaspothouderhuisje met beschermkooi. Die kooi moest voorkomen dat de kauwen alle pindakaas opaten of zelfs de hele pot meenamen zoals bij de buurvrouw een keer was gebeurd, maar dat zal een plastic pot zijn geweest. Deze Vogelbescherming-potten waren van glas en dankzij de beschermkooi konden alleen de kleine vogels erbij. Ik had nog een extra pindakaaspothouder gekocht, een bijna ronde kooi met het in het midden een houder voor de pot. Die laatste kon ik met mooi koord aan de onderste tak van de amberboom hangen, het huisje bond ik stevig tegen de nieuwe trellis voor het muurtje. Verder bestelde ik ook nog een halfopen nestkast gemaakt van een berkenblok die volgens de beschrijving geschikt was voor roodborst, winterkoning, witte kwikstaart en grauwe vliegenvangers.

Ik hing de twee pindakaaspothouders én de gevulde voedersilo in de tuin, liep weer naar binnen, keek om en daar waren de koolmezen al. Twee keken rond bij de vrij hangende pindakaaspot maar gingen niet de kooi in om van de pindakaas te eten, daarna ging er eentje naar het pindakaashuisje aan de muur, maar ook daar bleef het bij kijken. Bij de voedersilo gingen ze allebei wel de kooi in en namen iets in hun snavel: een zonnebloempit, een stukje pinda, havermout, gierst, van deze afstand was het moeilijk te zeggen. Iets later zag ik ook de roodborst eten bij de voedersilo.

Van de pindakaas is na een paar dagen nog altijd niet gegeten. Voor de berken nestkast moet ik nog een gat boren in de linkerpoot van de pergola.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.