Een warme zomerdag

Vier Afrikaanse lelies staan nu al een jaar of twee, drie in de tuin, voor het eerst schittert er één bloeiende bol met diepblauwe bloempjes. In de linker hibiscus die er direct achter staat onthullen de eerste knoppen hun paarsblauwe bloemen. In de twee wilde bloemenweides duiken felroze zomerazalea’s op. Veel trossen in de witte druif, maar bijna allemaal worden ze grijs en verschrompelen de vruchten. Meeldauw, valse meeldauw, ik weet het niet precies, ik heb zoiets nog niet eerder gezien. Mijn broer hoopt de kapucijners er vandaag af te krijgen, vóór de 37 graden en nog heter losbarst. Op de deurmat een vakantiekaart uit Hawaii. Er zitten drie dezelfde postzegels op. Op de postzegel een hartvormige hanger met een gouden rand op een witte achtergrond met verticaal langs de linkerrand in paars de tekst PURPLE HEART en langs de rechterrand in rood FOREVER USA. Op de hartvormige hanger staat tegen een paarse achtergrond en profile de kop van president George Washington. Op internet lees ik dat de posterijen zo de mannen en vrouwen eren die als Amerikaans militair hun gezondheid of leven hebben opgeofferd. 55 dollarcent trouwens kost één zo’n zegel, staat niet op de zegel zelf trouwens, dat is globalisering, alle posterijen over de wereld apen elkaar na, zonder voorgedrukte prijs kun je de prijs moeiteloos verhogen zonder de boel weg te hoeven gooien. 1,65 dollar dus om de kaart de Atlantische Oceaan over te krijgen in negen dagen. De Purple Heart Medal is een militaire onderscheiding. Als het de kop van Trump was geweest op die postzegel, had het me niet verbaasd.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.