2066 kWh

De zomer was warm en lang. Ik tel de opgewekte kilowatturen zonnestroom op de daken in Rotterdam en Warmenhuizen in de afgelopen zeven maanden bij elkaar op, 2066 kWh. Wat was het in dezelfde periode in 2017? 2064 kWh. Was die zomer ook zo warm? Of is de zon gewoon heel constant als het om energie gaat?  Dan ook maar even 2016 optellen. 2194kWh, zes procent hoger dan de afgelopen twee jaar. De aannemer komt een deurknop brengen. Stoer heb ik gezegd dat ik ‘m er zelf wel even op ga zetten. We kijken omhoog naar het nieuwe plafond boven het balkon en dan verder omhoog, naar de gevelplanken. Die golven over de hele rij huizen. Waarschijnlijk staan de regels achter de planken te ver uit elkaar, zegt de aannemer. Geen probleem bij normale zomers, maar nu… Al is dit nog niks. Hij heeft deze zomer veel gekkere dingen gezien en gehoord. Funderingen die wegzakken, scheuren in muren. Vergeleken daarbij zijn die gevelplanken peanuts. Dat stelt gerust.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.