Maïs

Er zaten twee maïskolven in het groentepakket. Ik googelde op de recepten van de groenteboerderij. Als ik maar vaak genoeg op die site rondhang, denkt Google dat ik in Strijen ben. Nachofeest, las ik. Dat leek me geschikt. R had plotseling een fikse verkoudheid te pakken, met zo’n hoest die alle hoeken van de keel met een slecht geslepen mes afraspt, en dan moet de maaltijd troostend zijn. Onderin de ovenschaal een laag nachochips, daarbovenop een laag maïskorrels met kidneybonen, stukjes tomaat, rode ui, ingelegde jalapeno-ringen uit een potje, dan een laag geraspte belegen kaas, weer een laag tortillachips, een laagje maïs etcetera, een laag kaas en dat nog een keer herhalen. Vijftien minuten in de oven. Erbij: plakjes avocado, partjes limoen, fijngesneden koriander. ‘Heel lekker,’ zei R.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.