Bietjes

bietjes2Niet langer zelf iets verzinnen. De groentevrienden zijn terug van vakantie, de groentetas van Odin ook. Daarin onder andere bietjes. In het prachtige kookboek Spuntino – van een Londense restaurateur die zich laat inspireren door New York – een salade van bietjes, waterkers, pistachenootjes en ricotta salata met sherryazijndressing. Ik begon met de bietjes te koken in water met wat zout, suiker en rodewijnazijn. Dat duurt een uurtje waarin ik rustig de tijd had om de pistachenootjes te roosteren, de waterkers in een grote slakom te doen, twee sjalotjes heel fijn te snijden, de dressing te maken (geen sherryazijn in de twee supers, dus gebruikte ik rodewijnazijn en balsamico die ik mengde met een heel fijn gesneden teen knoflook, wat zout, peper, een snuf suiker en olijfolie). Tot slot verkruimelde ik de feta, de echte van schapen- en geitenmelk (ter vervanging van de eveneens niet voorradige ricotta salata). Dat ze adviseerden handschoenen aan te trekken om de velletjes van de gare bietjes te halen – een vies karweitje, bloed aan je handen – was echt overdreven. Maar misschien wel weer heel New Yorks.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.