Tussenstand

zonnepaneelWisseling van de maand en dus noteerde ik de meterstanden. Nog één maand en dan is het tijd voor de jaarafrekening. Zo strak als de tuinbaas (minder dan 1000 kubieke meter gas met een gezin van vier in een doorsnee rijtjeshuis) krijgen we het niet, maar we komen héél dicht in de buurt. Kwestie van een zachte winter, de thermostaat een graadje lager en niet te veel douchen. Een buitenaards wezen dat het Nederlandse douchegedrag bestudeert, zal denken dat alle Nederlanders nog in de kolenmijnen werken (waarom anders staan ze alle dagen hun beschermende lichaamseigen bacteriën van zich af te spoelen om ruim baan te geven aan ziekmakende lichaamsvreemde bacteriën)? Als we de kruipruimtes deze zomer droog krijgen laten we een dikke laag purschuim tegen de vloeren spuiten. Niet dat er langs die weg veel warmte verloren gaat, het zorgt wel voor een behaaglijkere vloer. En wie zijn voeten niet meer op een koude vloer hoeft te zetten, grijpt niet naar de thermostaat. Bij de stroom is de daling nog spectaculairder. De nieuwe koelkast en vaatwasser en de ledlampjes in de boekenkastverlichting werpen hun vruchten af. Het zal gaan uitkomen op tweeduizend kWh en een beetje. Als het met de zonnepanelen op de daken van de Rotterdamse stadsboerderij en de Noord-Hollandse sla- en bleekselderijkweker zo blijft doorgaan, kunnen we alle gebruikte stroom wegstrepen tegen de opgewekte zonnestroom.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.