Harken

kunststofElly de Waard, dichter, popjournalist en privéhandelaar op de beurs gisteren in Kunststof radio: ‘Er zijn een aantal hele grote dingen die elkaar in het negatieve versterken, daar krijgt de hele wereld, maar Europa als eerste last van. […] De beurzen lopen in de grote wereldgebeurtenissen vooruit. Het snelste wat rondgaat in de wereld is geld. Waar het geld heengaat moet je zijn. Het geld trekt zich terug uit Europa en gaat naar Amerika […] Europa zit nog steeds in een crisis. Het lijkt alsof het beter gaat, maar dat is de gebruikelijke pullback van de grafieken, die gaan naar beneden, dan omhoog, maar vervolgens dieper naar beneden. Op Europa komt nu een ongehoorde vluchtelingenstroom af terwijl wij in crisis zijn, en dat is letterlijk gezegd zelfmoord. Want dat valt niet te betalen, dat verergert de crisis waar we zelf inzitten. Daar komt bij: Europa is een bouwsel dat niet op enig fundament gebaseerd is. De mensen aan de top hebben nergens verstand van […]. En dan is er de oorlog met de terreurdreigingen. Het laatste nieuws is dat ebola weer is opgestaan, dat komt uit Afrika, en met de massale emigratie uit Afrika zal het zeker ook in Europa komen. Ik krijg het er erg benauwd van, dan moet ik iets anders gaan doen om dat kwijt te raken.’ ‘Hoe doe je dat?’ vraagt Jellie Brouwer. ‘Heel veel harken in de tuin,’ antwoordt de 75-jarige dichter en beurshandelaar. Ik bekijk de tuin, de meeste bladeren zijn al weg. Tickets naar Amerika zijn evenwel nog voor een schappelijke prijs te koop.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.