Hulp

hrosling‘Weet je wat mijn eerste ervaring met hulpacties was?’ zegt Hans Rosling in een moeizaam interview van Luuk Mulder in De Volkskrant van zaterdag (Rosling is de Zweedse arts en hoogleraar die zich via de fantastische site Gapminder ten doel heeft gesteld de verwoestende onwetendheid van de westerse mens, journalist, politicus, beleidsmaker over de wereld met verbluffend heldere filmpjes en grafieken te bestrijden, wat hard nodig is omdat uit Roslings Ignorance Project blijkt dat de gemiddelde westerling een wereldbeeld heeft dat dertig, veertig jaar achterloopt bij de werkelijkheid). ‘Toen mijn ouders met heel serieuze gezichten de twee beste dekens van het gezin bij elkaar zochten om die naar Nederland te sturen. Dat was in 1953, de watersnoodramp. Ik was 5 jaar. Ze discussieerden over de vraag of ze de oude of de nieuwe dekens moesten kiezen, ze kozen de nieuwe dekens.’

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.