Schoonmaak

dslIk heb zelden oog voor andere auto’s op de snelweg, niet meer dan dat ze er rijden. Nu zag ik overal VW-logo’s en ook lette ik scherp op de type-aanduidingen. Zat er een D in dan ging mijn hart sneller kloppen. Zou er nog één dieselauto op de Europese wegen mogen rijden als de lidstaten de zelf opgestelde en wettelijk vastgelegde uitstootnormen zouden handhaven? Waarom heeft nog geen concurrent van Volkswagen geadverteerd met ‘onze diesels zijn ook zonder bedrog legaal’? Waarom heeft nog geen journalist uit de praktijktestrapporten gepubliceerd (die overal op ministeries, in Brussel en bij publiek gefinancierde keuringsinstituten liggen) zodat iedere Europeaan, iedere dieselbezitter kan zien hoe vies zijn auto werkelijk is? De schoonmaakroute via de consument zal een stuk sneller gaan dan via Brussel.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.