Gast

koekjesIk had de groentedochter stof tot nadenken gegeven, zei ze. Ik was benieuwd. Van alles wat je zegt kun je alleen zelf redelijk zeker zijn wat de bedoeling of betekenis is; hoe jouw woorden bij een ander landen is altijd een verrassing. Wat is gastvrijer? zei ze. Altijd koekjes in huis hebben en die aanbieden als je iemand op de koffie krijgt, ongeacht of die persoon van koekjes houdt? Of: aan de gast vragen of die van koekjes bij de koffie houdt en dan speciaal voor hem of haar koekjes gaan halen? (Ik had de schilder die niet geheel toevallig de schoonvader van de groentedochter is, gevraagd of hij van koekjes bij de koffie hield, en zo ja: welke, en gezegd dat ik ze met alle liefde voor hem ging halen, een kwestie van vijf minuten). Omdat ik zag dat het denkproces nog gaande was, zweeg ik. Wel concludeerden we dat negentig procent van de koekjes die in huis zijn gehaald voor de verwachte of onverwachte gasten in de gastheer of gastvrouw verdwijnen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.