Weten

Ik werd eventjes wakker. De storm likte met gretige halen aan het dak en de gevel en de lichtkoepel. De regendruppels waren dik en talrijk en vielen met de zekerheid dat er na hen nog heel veel meer druppels kwamen. Ik dacht aan de man die ooit nieuwe rollen dakbedekking had aangebracht met een brander. Het lag er goed. In huis klonk een kort plofje. Het leek op een druppel die op een harde vloer uiteenspatte, maar ik wist dat dat het niet was, het was het laminaat, dat onder invloed van de temperatuursverandering kromp of uitzette. Hoe ik dat wist, wist ik niet. Ik wist het. Ik hoefde er niet voor uit bed te stappen om het zeker te weten. Ik vroeg me af wanneer er een machine, een computer, een robot zou zijn, die dat verschil ook kon horen. En in het eerste geval een emmer zou halen om die op de plaats delict te zetten en de volgende ochtend iemand zou bellen om het dak op te gaan. En in het tweede geval al die handelingen achterwege zou laten. Daarna sliep ik rustig verder.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.