Keuzes

groentemanIk ging direct na het opstaan naar de groenteboer, omdat alle fruit op was en ik daar graag de dag mee begin. Hij was nog bezig kisten en dozen buiten te zetten, ik vroeg of hij al open was. Voor jou dag en nacht, zei hij. Ik bestelde mandarijnen en witte en blauwe druiven, die in grote trossen in manden lagen en een bordje ervoor waarop ‘onbespoten’. Ik vroeg de groenteboer of hij ging uitbreiden, nu zijn buurman ABNAMRO dichtging. Voor zijn huidige vloeroppervlak betaalde hij tweeduizend euro, zei hij, daar zou dan tweeduizend per maand bijkomen en ook nog eens zeventigduizend euro verbouwingskosten. Dat zijn heel veel appels, zei ik. En hij kreeg er niet meer muren mee. De medewerker met de nieuwe, gelaserde ogen zag het wel zitten, meer vloeroppervlak en dan in het midden een enorme ronde presentatietafel of vitrine. Ik bestelde nog een doos lekkere aardbeien en een tak van de lekkerste tomaten. Terug knarste het zand op de nieuwe bestrating onder mijn gympen. De jongens van de riolering waren bijna klaar met onze wijk, dan hadden ze er een klein jaar opzitten hier.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.