Vliegtuig

object274_1Ik zei dat het vliegtuig ging vertrekken en dat alleen jongetjes die zich uitgekleed hadden meekonden. De jongen met wie ik vandaag op de skelter had gezeten en in de attractie Carnaval Festival, kleedde zich razendsnel uit, niks geen oeverloos tijdrekgebabbel deze keer, en ik legde hem op mijn armen, zijn gezicht naar de grond, zijn armen een beetje zijwaarts om de vleugels uit te beelden, zijn benen gestrekt, en we vlogen een lange vlucht en toen zei ik dat we dringend een tussenlanding moesten maken omdat het vliegtuig te zwaar was, er moest brandstof worden geloosd en we maakten een tussenlanding op de wc en ik zei dat hij zoveel mogelijk eruit moest zien te krijgen vanwege het gewicht dus, en toen stegen we weer op en we vlogen een poosje en ik zei dat we weer moesten landen want de vleugels waren niet glad en wit genoeg, ik maakte gorgelende geluiden en we maakten een tussenlanding voor de wastafel en ik gaf hem een borstel en hij poetste grondig en toen stegen we weer op en we vlogen door alle vertrekken, ergens in de lucht kwamen we zijn moeder tegen en hij gaf haar een kus en we vlogen verder en ik zei dat hij zich klaar moest maken voor de landing, dat het slecht weer was boven de landingsbaan en dat het wel eens een beetje hobbelig en bobbelig kon zijn en ik liet hem in het ridderbed vallen en hij stuiterde een heel klein beetje en toen zei ik dat het vliegtuig de hangar in moest, ik sloeg het dekbed over hem en ik zei dat ook de grote deur van de hangar dicht moest en toen sloeg ik de ridderdeken over het dekbed. Ik zei dat het vliegtuig heel goed moest uitrusten, er kon altijd weer een nieuwe vlucht komen, en dat ik ging schrijven en hij zei dat ik over de ridderkamer moest schrijven en ik vroeg hem waar hij zoal aan dacht. Hij wees naar het ridderschild (er was een schild van vloer tot plafond met twee zwarte zwaarden) en naar de metalen schalen die aan het plafond hingen en waarin vuur brandde en naar de paarden die aan zijn voeteneinde klaar stonden met een klein schild en een zwaard er bovenop, klaar voor de strijd, en naar de bomen op de muur die je kon verlichten en waarin hij zou verdwijnen als hij met dat paard en het zwaard op stap ging. Ik vroeg hoe de knuffels heten die hij in zijn knuisten hield. Grote schaap en kleine schaap, zei hij. Het leek mij dat die niet mochten ontbreken in het verhaal.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.