Veiligheidsschoenen

Sinds 16 november werkt vriendin Z op een werkervaringsplaats van de gemeente. Ze zet plantjes in potten, stekt planten, stickert potten. Omdat er met grote rolkarren wordt gereden moet ze veiligheidsschoenen aan. Op haar eerste werkdag krijgt ze schoenen.

Z past en zegt: De schoenen zijn veel te breed, veel te zwaar. Met mijn voet kan ik die niet optillen.

De teamleider van Roteb zegt: we hebben standaard veiligheidsschoenen, ik kan niet voor iedereen aparte schoenen gaan kopen.

De jobcoach van Rotterdam Inclusief zegt: je hebt schoenen gekregen, ik kan niks voor je doen.

De fysiotherapeut van Z vraagt: Moet iedereen op deze schoenen werken, ook jouw vrouwelijke collega’s? Hij bekijkt de schoenen, weegt ze in zijn hand, begint te lachen: Dit zijn herenschoenen, voor hele dikke mannenvoeten. Met twee muisklikken tovert hij lichtgewicht damesveiligheidsschoenen op zijn scherm.

Z zegt: Niemand van de vrouwen draagt deze schoenen.

Collega 1 zegt: je moet gewoon stoppen, je kunt toch niet alle dagen zo rond blijven strompelen.

Collega 2 laat haar schoenen zien, zegt: Gekocht bij de Aldi. Je moet de Aldi en de Lidl in de gaten houden, daar hebben ze soms aanbiedingen van werkschoenen, ook voor dames. Dan koop je gewoon zelf.

Collega 3 zegt: Vraag het aan de andere jobcoach, ja die hier altijd met haar laptop rondloopt op de werkvloer en bij iedereen die van UWV komt, kijkt en dan direct bestelt wat nodig is.

De jobcoach van UWV zegt: sorry, voor jou mag ik niks doen.

Collega 4 zegt: Waarom krijg jij geen bodywarmer, net als iedereen? Dat is toch veel makkelijker werken dan in je eigen winterjas met die dikke mouwen?

R zegt: Natuurlijk gaat het werk en die jobcoach niks doen. Dat moet de gemeente doen, zo gaat dat altijd.

De jongerencoach van de gemeente zegt: Ik snap dat jij andere schoenen nodig hebt, maar het is beter dat je de toestemming voor vergoeding van de kosten zelf gaat aanvragen bij Inkomen. Als ik het doe, gaat het heel lang duren.

Collega 5 zegt: Krijg jij geen kerstpakket? Iedereen heeft een kerstpakket gekregen. Wil je de helft van mijn kerstpakket? Ik ga je de helft van mijn kerstpakket aan jou geven.

Collega 6 zegt: Ik ben een man, maar ik kan ook niet op deze schoenen lopen, ik mag vandaag andere schoenen gaan uitzoeken bij Blaak.

Inkomen van de gemeente zegt: Zoiets mag u niet zelf aanvragen, dat moet uw jobcoach voor u doen.

Mark Rutte zegt: We zijn een diep socialistisch land.

Ik zeg: Help.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.