Combine

Mijn broer stuurde me vandaag een filmpje waarop hij aan het dorsen is, de tarwe bij de boerderij. Vorige week was ik bij hem, toen was hij aan het combinen op het blok bij de betonnen pad en ging hij ’s avonds verder in de Noordpolder. Tussendoor kwam hij even koffiedrinken en een paar boterhammen eten. Zijn gezicht was stoffig, maar niet zo zwart als vroeger toen hij nog een combine zonder cabine had. De tarwe op het blok rondom de boerderij was vorige week nog niet rijp. Vandaag op deze tropische vrijdag kennelijk wel.

(Het zal nog vijf dagen duren voor ik het in de gaten krijg. De combine op het filmpje is weliswaar net zo geel als de combine waarop ik hem vorige week bezig zag, en mijn broer draagt een olijfgroene overall zoals hij die al zijn hele leven draagt, maar hij zit in de open lucht. Nergens een cabine! Is dit een oud filmpje? Fake news? Misschien draait hij die ouwe nog gewoon af en toe, zegt R. Heeft mijn broer die ouwe combine nog? Waar staat ie dan: in de loods? In de schuur?)

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.