Voor het eerst

Vrijdag oogstte ik voor het eerst in mijn leven een courgette. Hij was net zo mooi als de allermooiste courgette in de winkel. Ook knipte ik twee mini-komkommers los. Het radijzenvak haalde ik leeg, ik schepte de grond om, deed er een beetje nieuwe moestuinmix bij en ook een schepje voeding, en maakte alles goed vochtig. Daarna duwde ik met mijn wijsvinger zestien ondiepe gaatjes in de grond, mooi geometrisch verdeeld over het plantvak van dertig bij dertig centimeter. In ieder gaatje liet ik twee of drie zaadjes vallen die ik daarna voorzichtig met aarde bedekte, niet meer dan een halve centimeter. Tot slot drupte ik nog een beetje water op ieder zaaiplekje. Nu had ik worteltjes gezaaid, ook voor het eerst in mijn leven.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.