Eierdozen

De compostwormen verwerken ook ongebleekt karton en eierdozen. Ik las het ergens op een website en het werkt geweldig tegen de nattigheid in het wormenhotel waar vooral fruitvliegjes dol op zijn. De verhouding is 2:1. Op een mooie laag gesneden bloemkoolgroen en andijviestronkjes strooi ik een dun laagje eierdoossnippers en karton.

De temperatuur helpt ook mee. Compostwormen gedijen het beste tussen de 18 en 25 graden. De ruimte onder het terras is als een kelder, niet te koud in de winter, niet te warm in de zomer. De wormen zijn in ieder geval super actief en het zijn er iedere dag meer.

Mijn plan is om binnenkort een groter hotel te openen. Ik heb op de site van Ikea bakken gevonden met volgens mij de juiste afmetingen die níet transparant zijn. Da’s belangrijk, want wormen houden niet van licht. Sockerbit heten de bakken, maar de blauwe zijn overal uitverkocht. Misschien dat ze er eind volgende week zijn.

Geeft tijd om de productie iedere dag een beetje op te voeren. Het doel is om een volledig recyclefabriekje te hebben voor alle groente- en fruitafval en eierdozen; verder karton naar behoefte, als een soort bijstook. De compost schijnt geweldig te zijn om groentes en bloemen in voor te zaaien.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.