Vietnamese pannenkoekjes

R moet opvetten, hij kan toetjes eten, appeltaart, chocola, waar de grammetjes blijven is een raadsel. De internist weet het ook niet. Gelukkig zagen alle organen er pico bello uit en waren de bloedwaarden iets beter, iets minder slecht, het is maar van welke kant je het bekijkt. Het zou een ontstekinkje kunnen zijn geweest, misschien, niks is zeker, de internist zei dat zoiets voor artsen altijd heel onbevredigend is. Gelukkig is de geneeskunst niet in het leven geroepen om de tevredenheid van artsen te dienen, anders zou iedereen met een onverklaarbaar symptoom onmiddellijk op een snijtafel worden gelegd. Aankijken dus maar, over drie maanden weer meten, kijken of ook hier de curve platgeslagen kan worden.

Het is natuurlijk verleidelijk om mee te doen met R en die appeltaarten, maar even pas op de plaats is voor mij hoognodig. Wat ligt er nog in de koelkast? Kastanjechampignons, een halve komkommer. Die zitten in het recept van Vietnamese pannenkoekjes. Vietnamees is altijd goed. We moeten er alleen nog een wortel, wat koriander en een limoen voor kopen. Kan gelukkig allemaal bij de groentevrienden. R loopt nog even de supermarkt in voor brood.

Eerst het beslag maken. Je kunt rijstmeel kopen, maar zelf rijstkorrels in een koffiebonenmaler gieten, is net zo makkelijk. Dan mengen: meel, ei, een halve theelepel kurkuma, een snuf zout en wat water. Die kurkuma geeft straks de mooie gele kleur aan de pannenkoekjes. Daarna lekker veel snijden: de komkommer in mooie halve maantjes (wel eerst even de zaadjes verwijderen), de wortel in luciferreepjes, de champignons in dikke plakken, de koriander gewoon fijn.

Ook voor de gemberlimoendressing kun je nog even doorsnijden: een teen knoflook, een rode peper, een stuk gember, hoe fijner, hoe beter. Al dat fijngesneden spul in een kom mengen met suiker (die je eerst oplost in kokendheet water), sojasaus, rijstazijn en sap van een halve limoen.

Nu pas gaat de pan op het vuur. Eerst om de champignons zacht en gaar te wokken, daarna om de pannenkoekjes te bakken.

Dan alles op tafel zetten en die pannenkoekjes lekker zelf beleggen met de groenten en overgieten met de gemberlimoendressing. Zo licht, zo lekker.

Straks wel even beleefd de appeltaart afslaan die op de rug van brood het huis is binnengeslopen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.