Prijzen

Bij de groentevrienden kocht ik een zak Hoeksche chips die gemaakt worden van aardappelen uit de Hoeksche Waard: 2 euro. De onbespoten blauwe druiven uit het Westland waren op, nu lagen er onbespoten druiven van de Nederlandse teler uit Zuid-Afrika, maar dat vond ik een te grote reis voor druiven. Bij de vishandel kocht ik een haring met uitjes om mee te nemen: 2 euro. De visboer vroeg of R’s stem het dit weekend gehouden had. Ik zei dat R vrij was geweest en dat het hoesten nog niet klaar was, maar gelukkig niet meer zo continu en hard dat ik soms fantaseerde over een mitrailleur. Bij de supermarkt kocht ik een speltbrood van 3,07 euro waarop 25 procent bonuskorting zat, en anderhalve liter biologische melk: 1,88 euro. Datzelfde pak kostte een maand geleden bij de supermarkt aan de andere kant van het winkelcentrum 1,69 euro. Toen zeiden R en ik tegen elkaar: voortaan altijd de melk hier halen. We deden het nooit. Voor dit stukje controleer ik de prijs bij die andere supermarkt nog even: 1,86 euro. Ik heb een supermarktmanager, staand voor een schap melk en een camera, wel eens horen zeggen dat de prijs die consumenten betalen voor melk niks te maken heeft met wat de supermarkten de melkfabrieken betalen of wat zuivelfabrikanten de boeren betalen, maar alles met de prijsstelling van de andere supermarkten. Ik rekende overal contant af.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.