Regelen

De vakantie komt eraan. Gaan we nog iets doen? Ja, we hebben nog een half Pieterpad te lopen nadat we vorige zomer in Franse temperaturen van Pieterburen naar Zelhem zijn gelopen, dus daar hoeven we geen keuzestress over te hebben: er liggen nog twaalf etappes op onze voeten te wachten. Ik pak het tweede gidsje van het Pieterpad erbij, zet alle plaatsen in het Excel-bestand dat ik vorig jaar ook gebruikte, vraag R wanneer hij echt helemaal vrij is, kies een eerste vakantiedag en zet dertien opeenvolgende data voor de dertien etappeplaatsen. Dan open ik de websites van Trivago en Booking.com en typ een plaatsnaam met de bijbehorende datum in. Vind ik iets met hoge beoordelingscijfers dat me aanspreekt, dan pas ik de methode van R toe. Die klikt bij de beoordelingen altijd door naar de laagste cijfers en kijkt wat mensen schrijven. Als er erg vaak wordt geklaagd over kleine kamers, of gedateerde boel, of viezigheid, of lawaai van de straat, dan zal het geen incident zijn, ondanks een overall cijfer van 8,9 of 9,2. Blijven zulke slechte zaken uit, dan ga ik naar de site van het hotel of de B&B zelf. Is het een slechte site, dan valt de plek alsnog af. Het lijkt lastiger dan vorig jaar. De etappeplaatsen zijn klein, Braamt, Swolgen, Montfort, de hotels dun gezaaid en mooie B&B’s zijn lang niet overal meer beschikbaar, of ver van de route. En dan moet ik overal nog vragen of ze onze bagage op de dag van vertrek naar ons volgende overnachtingsadres willen brengen. Een paar keer typ ik gewoon direct in de zoekmachine de plaatsnaam + B&B. Niet iedere ondernemer wil geld kwijt zijn aan Booking en zo vind ik ook nog wat. Ik overwin mijn lichte weerstand tegen B&B’s, we hadden vorig jaar twee uitmuntende ervaringen, ook al omdat uitstekend beoordeelde B&B’s nooit een slechte of matige review ertussen hebben en hotels nog wel eens. Uiteindelijk gaat het best snel en hangt het na twee dagen alleen nog op Valkenburg, daar is zowel bij de hotels als de B&B’s teveel wanklank en vergane glorie, of je betaalt de hoofdprijs. Dan valt het me in dat we Valkenburg ook kunnen overslaan. De voorlaatste etappe eindigt vlakbij het station van Valkenburg, vandaar is het een kwartiertje met de trein naar Maastricht, daar boek ik drie nachten. Voor de laatste etappe nemen we dan gewoon ’s ochtends weer de trein terug naar Valkenburg en hervatten onze wandeling. Scheelt ook weer een bagagetransport. Na drie dagen me druk maken en duizenden reviews lezen en daar licht misselijk van worden en een heimelijk verlangen voelen naar de tijd dat je gewoon een VVV belde, of een hotel op de gok, is alles rond. Drie dagen schrijven is een stuk aangenamer.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.