Determinatie (2)

Sinds ik de app PlantNet heb ontdekt, ben ik los. Ik maak foto’s van wat opkomt in de tuin, upload de foto’s naar de app en onderzoek de suggesties. Het tv-antenneachtige lichtgroene blad is zeer waarschijnlijk duizendblad waar straks prachtige schermvormige tuilen in gaan komen, roze of wit, dat is nog een verrassing. De wetenschappelijke naam is Achillea Millefolium, naar Achilles, de held van Troje, die de levens van zijn soldaten redde door hun wonden met dit mille (duizend) folium (blad) te verzorgen. Die prachtige tere blauwe bloeier met het hangend kopje is komkommerkruid: ook al een wonderbloem lees ik, goed voor de huid en tegen somberheid en ontstekingen en wat al niet meer. Verder is er dit jaar een explosie van de gewone margriet, niet echt supermooi, maar best vrolijk. Verder wiegen er vrolijke gele bloempjes fier rechtop in de wind. Koolzaad, zei mijn zwager die ooit leerde voor hovenier. Maar het blad klopt niet, het blad lijkt meer op een schijnraket. Ik ben er nog niet uit.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.