Ommoordmens

‘Ommoordmensen’ noemde NRC de meer dan twaalfduizend mensen die zich iedere vier, vijf jaar binnenste buiten laten keren voor de grote Rotterdam Study. Een deel van de mensen doet al bijna dertig jaar mee. Met de gegevens zijn inmiddels honderden onderzoeken gedaan en nu is er weer nieuws. ‘Zes jaar langer leven. Negen jaar minder ziek tijdens dat langere leven. Minder diabetes, hartziekten en longziekten. De kans erop stijgt door niet te roken, slank te blijven en een gezonde bloeddruk,’ schreef NRC 4 februari op de voorpagina. Ik ben zo’n Ommoordmens, ben al één keer aan alle apparaten en vragenlijsten en bloedbuisjes blootgesteld en alleen dat voelt al extra gezond. Vanwege het nieuws en het feit dat ik mijn rol serieus neem let ik deze dagen extra goed op bij de zebra, bij het staan op een natte houten tuinstoel met een hamer in mijn handen en vooral bij het de trap af lopen met iets groots, een kast bijvoorbeeld.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.