Slaapbank

We reden naar het zuiden. De auto moest een beurt en voor de keuring. Mijn vader kocht de auto daar in het zuiden, we zijn er gebleven. De mensen zijn aardig en lijken er niet op uit ons nieuwe remschijven aan te smeren als die nog goed zijn. Als we daar zijn inspecteren we altijd even de onverkochte garagebox. Er zit nog steeds geen wietplantage in en ook het simpele slotje is nog niet geforceerd. Meestal combineren we een rit naar het zuiden met een bezoek aan Ikea, al hoeven we deze keer niet naar de zuiderburen. Naar de zuiderburen gaan we alleen als we iets voor de dekbedden nodig hebben. In België hebben ze nog dekbedden en hoezen van 150 centimeter breed. Nu heb ik mijn zinnen gezet op een logeerbank. Die verkopen ze ook in Nederland. Omdat de winkel nog niet open is, gaan we eerst ontbijten. Het publiek is anders dan in de Belgische Ikea waar we ook wel eens in het restaurant hebben gezeten, en anders dan in de Ikea vlak bij ons. Daarna lopen we naar de logeerbeddenafdeling. Ik zie de slaapbank niet. De Ikea-medewerker bij de computer zegt dat hij eruit gaat, dat het showmodel vorige week naar beneden is gegaan. Naar de koopjeshoek. Maar ze gaat iets proberen. Ze is dun, haar haren zijn lang en grijs. Ik zie dat ze er lol in heeft. Ja, zegt ze, de matras en de hoes zijn nog in het externe magazijn, hier vijf minuutjes vandaan. Een onderstel is nog ergens in een distributiecentrum, dat moet dan met een vrachtwagen worden thuisbezorgd, dat kost 45 euro. Ik bedank haar. Via verkorte routes lopen we naar beneden naar de koopjeshoek. Eerst testen. Ja, het is inderdaad een peulenschil om de bank tot een bed om te toveren, en ja, hij ligt heerlijk. Maar hier ligt niet de matras op die ik wil en de witte hoes zit vol voetafdrukken en de lak van het onderstel is door het veelvuldige testen hier en daar afgesleten. We gaan weer naar boven. De mevrouw herkent ons. Ze vindt het leuk dat ze haar oplossing kan uitproberen. Ze raakt niet zenuwachtig van de groeiende rij mensen die haar ook iets wil vragen. Ze weet niet waarom de logeerbank eruit gaat. ‘Het is een geweldige bank en de enige met een volwaardige tweepersoonsmatras,’ zegt ze. ‘De trend lijkt om gewone banken zo te maken dat je er ook op kunt slapen.’ Ze bedoelt: banken van minstens twee meter breed. Op de bank die zij nu bij elkaar aan het bestellen is, slaap je in de lengterichting, niet in de breedterichting. Dat beperkt de bank tot een breedte van 160 centimeter. Met niks anders dan de bestelbonnen lopen we langs de kassa. Dat is ook een prestatie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.