De dag waarop veel vet verdween

Het complete vetblok waar nog nauwelijks van was gegeten en waar dwars door het klokhuis een touw liep was weg. Het touw hing er alsof er niks gebeurd was. Er leek sprake van een georkestreerde actie. Ook aan de voorzijde was een complete vetbol weg, het groene netje dat aan een kant was opengescheurd resteerde als stille getuige. De tortels scharrelden op het terras, wellicht lagen er vetkruimels van de ontvreemdingsactie. Maar was dat wel het goede woord? Ik hing eten op en dat hing er niet voor de sier. Ook kende de tuin geen huisregels over waar het voedsel genuttigd mocht worden. Ik hing het op om te laten verdwijnen en dat was gebeurd. Binnenshuis verdween ook vet en daar was ik zeer gelukkig over. Na de operatie met baking soda in de oven nam ik ’s avonds het ruitje van de ovendeur onder handen. Ik had ondertussen een filmpje gezien en strooide nu het witte poeder direct op het glas en wreef het met een vochtige spons zachtjes uit over de hele ruit tot ieder plekje met een dikke pap bedekt was. Na een uur of twee zag het eruit als sneeuw langs een veel bereden weg. Ik pakte een houten spatel maar die was te zacht, dus greep ik naar een plamuurmes en toen voltrok het wonder zich. Als een sneeuwschuiver duwde ik met lichte druk de bagger heen en weer en het glas dat we ondoorzichtig bruin gespikkeld overnamen van de vorige bewoners, werd weer helder glas. De oven ga ik nog een keer doen en dan op deze manier, al zal ik dan een ijskrabber gebruiken. Metaal op metaal geeft misschien weer nieuwe problemen. Als alles spik en span is kan het ovenreinigerspulletje dat ik ooit kocht maar nog niet gebruikte vanwege de welhaast onmogelijke veiligheidsmaatregelen naar het chemisch afval. Die baking soda is trouwens een allesdingendoekje, lees ik her en der: je kunt er schuurmiddel van maken, verzachtingsmiddel voor de door de zon verbrande huid, speelklei, stickerverwijderaar, shampoo, gezichtsscrub, bloemenvoeding, anti-gootsteenverstoppingsmiddel, zilverpoets, zijn maar een paar van de tips die ik las. In het gootsteenkastje straks alleen nog een flinke zak baking soda, naast een fles azijn en een pot groene zeep.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.