Eindejaarsplannetje

‘Hé, wat erg hè.’

‘…’

‘Maar het is toch echt een ramp!’

‘…’

‘Hoe kan iemand dat niet door hebben gehad?’

‘…’

‘Heb jij reactie gekregen?’

‘…’

‘Nee.’

‘…’

‘Maar dat is waarschijnlijk in heel veel gevallen gebeurd.’

‘…’

‘Die herinneringen moeten ook vanuit Toolbox verstuurd kunnen worden.’

‘..’

‘In Oracle kun je via Toolbox…’

‘…’

‘Dat doet Norma niet.’

‘…’

‘Dat je aan een factuur een contact kunt koppelen.’

‘…’

‘Want het heeft gewoon geen zin om het zo te doen.’

‘…’

Ze rommelt in haar tas, een kleuterhand in een krat Lego. Van rampenzender switcht ze naar samenzweerderig, al blijft het prima te volgen.

‘Ik heb een salarisverhoging gehad, dus ik kan wel weer een beetje rellen.’

‘…’

‘Ik dacht dus, als Bart naar Norma gaat, dan kan Fleur naar mij, ik wil Jessica niet de receptie geven zolang ze nog niet, nou ja, ze is gewoon niet Fleur, maar als ze dan aan die grote tafel zit, kan ik er toezicht ophouden, en Fleur ook, nou ja, zo creëer ik gewoon wat meer lucht.’

‘…’

‘Geef ik…’

‘…’

‘geef ik Hugo weg voor Norma, hou ik Fleur, tot zij assistent wordt ergens, want dat gaat natuurlijk een keer gebeuren…’

‘…’

‘Kan ik ergens area manager worden, vind ik best een goed plan.’ Een gulle lach, al zweemt er onzekerheid doorheen. Ze gaat er niet zelf over, over deze promotie.

‘…’

‘Ga ik een paar dingen aan Nathalie geven, maar die moet kunnen afschuiven naar Jessica natuurlijk, want anders loopt zij vast.’

‘…’

‘Systematisch gaat er echt iets heel erg fout met die herinneringen.’ Weer de rampenzender.

‘…’

‘Ik zit hier in de tram alles met mijn handen uit te tekenen, hoe ik het wil.’ Nu lacht ze weer, om zichzelf.

Misschien ziet ze zich bezig in de spiegeling van de ruit. Ik draai mijn hoofd niet om, ik maak mijn eigen beeld. De salarisverhoging heeft haar moed gegeven, misschien zelfs overmoed. Het is namiddag.

Buiten een jonge vrouw met een kerstboom op de voordrager van haar fiets, ze probeert op te stappen, de kerstboom kantelt, ze neemt de voet van de stam in haar hand op het stuur, nu lukt het. De Toolbox/Norma/Oracle-mevrouw die het allemaal voor zichzelf heeft uitgetekend, al weten Jessica, Fleur, Bart, Hugo en Nathalie nog van niks, is uitgestapt. Met een kerstpakket heb ik nog niemand zien slepen, maar dat is een kwestie van uren.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.