Voer

dahliaEen duif op een trap. Hij pikt in het rond, tot alle kruimels op zijn, dan hipt hij een tree omhoog, zelfde procedure, zo werkt hij de trap af, systematische schoonmaker, geordende eter. Dat was op het station. Een merel met een vette slak in zijn bek duikt de blauwe regen in, hipt over de takken en draden, in het donker zit een andere merel, dat zie ik nu pas, vanwege het opgewonden trillen van de korte vleugels denk ik dat het een jong is, hij krijgt die vette slak in zijn bek. Dat was in de tuin. In de tuin heeft ook de eerste dahliaknop haar schoonheid ontvouwd. Van een plantje dat overal opduikt en dat ik verwijder als onkruid, heb ik er één in een pot groot laten worden. Hij reikt tot voorbij mijn middel en heeft vrolijke roze bloempjes met opvallend lange witte stampers waaraan dikke stempels.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.