Beieren (2)

zurlindeVeel zakenlui overnachtten tientallen keren per jaar bij de man van Gasthof Zur Linde. Ze zijn er als het ware kind aan huis. Al hun boekingen lopen via Booking.com. Booking.com vangt 15 procent van de prijs. De zakenlui verontschuldigen zich ervoor bij de man, maar ze kunnen niet anders. Het moet van hun bazen. Die krijgen van Booking.com een paar procent commissie als ze alle bedrijfsovernachtingen via Booking.com laten lopen. En ze krijgen één handige verzamelfactuur. ‘Natuurlijk levert Booking me een bereik op dat ik zelf nooit zou kunnen realiseren,’ zei de man. Maar inmiddels bood hij wel lagere prijzen aan mensen die direct bij het hotel boekten. ‘Dat was eerst verboden,’ zei de man. Ik dacht aan alle commissies die nog eens bovenop de prijs van die Audi’s met minstens vijfduizend bewegende onderdelen kwam. En aan de politieke partijen die ooit hadden toegestaan dat de macht van Booking.com zo ver reikte dat de Gasthof-eigenaar niet mocht variëren met de prijzen. Welke Nederlandse, Franse en Duitse kiezer in 2017 weet eigenlijk hoe de partij van zijn keuze de afgelopen parlementsperiode heeft gestemd op thema’s waar hij het hartgrondig mee (on)eens is?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.