Desinteresse

mysliwskiVolgens de recensie van Cyrille Offermans in De Groene Amsterdammer maakt de Poolse schrijver Wieslaw Mysliwski in zijn roman De laatste hand voor allerlei gebieden van het dagelijks leven duidelijk dat de winst aan efficiency door het gemechaniseerde of geautomatiseerde werk wordt betaald met een toename van slordigheid, desinteresse en onverantwoordelijkheid. Wie zaterdag in het tv-programma Kassa de directeur Dienstverlening van de Belastingdienst de belastingbetaler zag schofferen inzake het verdwijnen van de blauwe envelop en wie zondag in het tv-programma De monitor staatssecretaris Wiebes zag liegen inzake het ruïneren van individuele levens door spookkoppelingen in het toeslagensysteem van de Belastingdienst kon alleen nog maar troost vinden in het lezen van de roman De laatste hand. Omdat de Rhoonse boekhandel waar ik al heel lang geen boek meer had gekocht mij het boekenweekgeschenk toestuurde, plaatste ik daar mijn bestelling.

(Let op: binnenkort zal de Belastingdienst/Wiebes verklaren dat het wel meevalt met het protest tegen het verdwijnen van de blauwe envelop, omdat slechts 845 mensen de digitale petitie Digidwang van de Consumentenbond ondertekenden. Gelukkig bestaat de echte post nog en kan zo’n protestbriefje ook gewoon naar het Ministerie van Financiën t.a.v. staatssecretaris Wiebes, Postbus 20201, 2500 EE Den Haag).

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.