Vertrouwen

blokIk passeerde De Nederlandse Bank. In een ruime strook rond het gebouw zag ik kleinere en grotere rotsblokken. Alhoewel de gevarieerde beplanting goed zijn best had gedaan en een argeloze voorbijganger er een flink uit de kluiten gewassen rotstuin in kon zien, lagen die keien daar natuurlijk om boze mensen met een auto of vrachtwagen tegen te houden. De Grieken hadden in meerderheid ‘oxi’ gestemd, de crisis was voor de duizendste keer in een vijf voor of vijf na twaalf-situatie beland, en rond dit Nederlandse bolwerkje van de euro omcirkeld door rotsblokken was het zomers kalm. Ik zag een jong stel, korte broek, rokje, slippers, allebei droegen ze een jonge boom die zeker twee meter boven hun lichaam uitstak. Om de potten die ze voor hun buiken droegen, zaten blauwe zakjes. Hun opgewekte tred verried hun vertrouwen deze bomen groot te zien worden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.