Boer (2)

uitjeeigenstadIk dacht: nu ik toch bezig ben… Dus ben ik binnenkort behalve zwammenaanrecht-agrariër ook zonne-energieboer. Op ons eigen licht hellende dak kan het niet, dat ligt verkeerd, noordwest, maar gelukkig zijn er andere daken, zoals die van het Rotterdamse Uit je eigen stad, een van de grootste stadslandbouwboerderijen van Europa. De stadsboeren gaan 276 zonnepanelen op hun dak leggen, zoeken via crowdfunding geld en daaraan heb ik zojuist een bescheiden bijdrage voor vier panelen geleverd. ‘Ik’ ga jaarlijks een kwart van de energiebehoefte van een huishouden opwekken, zo’n 840kWh. Op de website versprong het aantal deelnemers direct van 74 naar 75, er was nu 69 in plaats van 67 procent van het benodigde bedrag binnen. Nog 28.000 euro te gaan, nog 21 dagen. Dat moet lukken. Laat het kabinet bij monde van minister Kamp maar lekker studeren op een hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter die de Staat dwingt meer maatregelen te nemen tegen klimaatverandering. Het volk zelf verliest geen tijd aan juridische haarkloverij en doet gewoon. Nog even, en de regering plaats een wanhopige advertentie: volk gezocht dat ons nog nodig heeft.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.