Gemoed

appIk las over een onderzoek van de Universiteit van Ulm (Duitsland) en downloadde de app Menthal (en om erover te kunnen schrijven zocht ik op mijn telefoon de vervoeging van downloaden op). De app houdt precies bij wat je doet met je mobiele telefoon, hoe vaak, hoe lang. Het heeft iets paradoxaals, alsof je een klomp boter in huis takelt om minder vet te gaan eten. Nu eet ik niet vet zomin als ik mijzelf een telefoonverslaafde vindt, maar dat zegt niks, want dat zegt zo’n beetje iedereen. Nieuwsgierig ben ik wel. Het onmiddellijke effect was dat ik me bewust werd van iedere handbeweging richting mijn telefoon: de juffrouw keek mee. Dat effect duurde ongeveer een dag. Twee uur en veertig minuten klokte de app op de eerste echte werkdag. Ook al was iets meer dan de helft daarvan krantenlezerij, alternatieve ingredi├źnten opzoeken tijdens het koken en plantgatdieptes opzoeken tijdens het in de grond zetten van vlijtige liesjes, ik schrok van de hoeveelheid tijd. Het leukst zijn de zogenaamde mood checks om half tien ’s ochtends en half tien ’s avonds. Dan kun je de mond van een smiley omhoog of omlaag krullen. Die smileys komen in een kalender. Ik kijk uit naar het eerste maandoverzicht.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.