Raadsel

image-3463396Ik luisterde naar de vriend die zich in één week drie keer had moeten legitimeren bij de aankoop van drank. Er jong uitzien heeft een prijs. Echt interessant werd het bij de hooivork. Die hooivork lag onder zijn bed. Hij had die daar neergelegd omdat hij alleen thuis was en een telefoontje van een onbekend nummer had gekregen zonder dat er iets werd gezegd. Op zijn werk was een kwestie. Een medewerkster uit een ver gecompliceerd land was verliefd op de baas. De man van de medewerkster uit dat verre gecompliceerde land was langs gekomen en had aan de baas gevraagd of het klopte: dat zijn vrouw verliefd was en op wie dan. Toen had die baas gezegd: er werken hier maar twee mannen en ik ben het niet. De vriend had in zijn studietijd een kennis, uit datzelfde verre land, die als neef wel eens had bijgeklust in familieverband, eerwraakgedoe, verre van zachtzinnig. Behalve een hooivork had hij ook een paar keukenmessen naast zijn bed gelegd en de slaapkamerdeur gebarricadeerd. Toen we al lang gedag hadden gekust, kwamen pas de vragen. Was het een tweetand of een drietand? Waar had hij die hooivork vandaan gedaald? Voor zijn nauwgezette werk heeft hij die niet nodig. Hoorde die misschien tot de standaard werkuitrusting van zijn vrouw, die dominee is? En waarom hadden wij dan geen hooivork?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.