Lente

IMG_20150317_135311347Ik wilde sommige halmen en aren helemaal niet afknippen, zo sierlijk wiegden ze nog in het eerste echte lentezuchtje, maar alle tuinboeken zeiden dat het moest. En wie was ik. Ik klom een paar keer in de vuilcontainer: uitgebloeid siergras is niet zwaar, maar neemt onaangestampt veel plek in. Hoe ging dat in de echte natuur? Vraten dieren daar de strokleurige halmen op om zo het jonge frisse opschot weer alle ruimte te geven? Of banjerden ze er met hun zware lijven overheen waardoor alles afbrak, een beetje zoals ik nu deed, maar dan met een snoeischaar? Kende de echte natuur wel siergrassen of bestond siergras alleen in onze postzegeltuinen? Ik wist het niet. Dat vond ik erger dan niet weten waarop te stemmen voor de waterschappen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.