Schrappen

datsunIk las over een schrijfwedstrijd en probeerde een verhaal waar ik al mee bezig was op de juiste lengte te krijgen van maximaal vijftienhonderd woorden. In het verhaal komt een echte advertentie voor uit 1977, waarin een nieuwe Datsun – een complete limousine voor 18.850 gulden – werd aangeprezen met ‘Degelijk gebouwd voor goedkoop onderhoud’. De fabrikant deed heel veel moeite om aan te tonen dat hier geen onzin werd verkocht. Ik las: Een op de zeven werknemers in de fabriek heeft een controlerende taak, en: Iedere auto wordt van top tot teen en door en door gecontroleerd, en: U kunt er donder op zeggen dat Japanners die taak tot in de kleinste puntjes volbrengen. Maar misschien moest de Datsun toch sneuvelen. Vanwege de lengte dus.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.