Voorzichtig

rotterdamIk stapte in de korte metro. Het leek een anti-campagne van de RET om in de weekenden met relatief veel niet-dagelijks metropubliek ultrakorte metro’s te laten rijden. Bij Oostplein stapten we uit, we liepen door de Hoogstraat, waar op sommige bordjes PC voor de straatnaam was geplakt, ik liet R Memory Lane zien, waar ik wel eens lunch, het was er lekker druk, toen sloegen we rechtsaf, langs het parkje met kinderspeeltoestellen en een basketbalkooi en daarna weer links door de Bredestraat, de Mariniersweg over en verder in de Vogelenzang, waar op de hoek met de Pannekoekstraat (zonder tussen-n) Depot Rotterdam zit met prachtige lampen en je op de gevel van het Erasmus University College het schoolrapport van Bob den Uyl kunt lezen, we sloegen rechtsaf en op de Meent weer linksaf, daar werd het drukker, mensen slenterden, die hadden niet goed naar de bewegingsprofessor in DWDD gekeken, die had voorgedaan wat een goed looptempo was, we staken de Coolsingel over en liepen langs de Bijenkorf naar Donner, waar ik in het antiquariaat de nieuwste aanwinsten bekeek, mijn hoofd schuin gebogen om de ruggen te kunnen lezen, het was de enige plek om je te laten verrassen, bij de nieuwe boeken lagen de bestsellers en de besproken boeken al in stapeltjes klaar op de tafels; R zei dat als ik tweedehandsboeken bleef kopen deze winkel ook weer failliet zou gaan, dus met vier boeken – twee nieuw, twee oud – gingen we weer verder, langs Bram Ladage – wat er in het oude pand van Donner kwam was nog niet duidelijk –, de Oude Binnenweg op, die bij het politiebureau en Kabouter Buttplug overging in de Nieuwe Binnenweg, er waren nieuwe zaakjes, veel eten, cupcakes, taartjes, Surinaams, het publiek veranderde langzaam, bij het Westerpaviljoen dronken we wat, Deelder liep langs en iets later weer terug naar café Ari, wij gingen verder; de ‘s-Gravendijkwal – waar club OQ, volgens R uit te spreken als Ook U, nog altijd zat –, was echt een grens, daarna veranderde het winkelaanbod en het publiek radicaal, maar als je goed keek  waren ook hier nieuwe eettentjes en zelfs een delicatessenzaak annex hofleverancier. Ik concludeerde voorzichtig dat het weer beter ging, waarbij ik Delfshaven, waar we weer op de metro stapten, even buiten beschouwing liet. We konden zitten, straks zou de metro weer vollopen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.