Warmte

zon wolkenIk zag twee jongens reclamefolders bezorgen bij de overburen. Het waren van die pakketjes in cellofaan. Aan de ene kant zag ik het Kruidvat-logo, aan de andere kant laminaat, een bouwmarktfolder waarschijnlijk. De ene jongen droeg de stapel en een Nebraska-honkbaljack, de ander liep met één pakketje per keer de paadjes op naar de voordeuren. Hij had geen jas aan. Het was warm genoeg als er geen wolken voor de zon zaten. Ik zoek een systeem om de zonnewarmte van de voorkant van het huis naar de achterkant te leiden. Op dagen als deze kan het zo drie graden schelen tussen de door de zon verwarmde woonkamer en de van zon verstoken aangrenzende keuken. Er zijn weinig barrières, behalve een hoogteverschil: de keuken ligt lager. Ik moet het mijn zus vragen, die is architect. Familie is belangrijk. Een nicht vroeg of de steen al op het graf van mijn ouders stond, eigenlijk schreef ze dat ze dacht dat die nu al wel klaar zou zijn, en ze schreef ook iets over deze stukjes, dat ze die vaak las. Daarmee had ik twee aansporingen te pakken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.