Bloei

forsythiaIk diepte uit een kast een slinger op. Het was zo’n echte met geel, oranje, felroze, paars, blauw, groen en dan geel, oranje, rood, roze, felroze, paars, blauw, groen. Iedere keer net een ander ritme van kleuren. Het principe met die twee touwtjes binnenin was al heel oud. Ik hing de slinger voor het raam, achter de stoel van de jarige. Bij Albert Heijn hadden ze alleen de chocoladecroissants klaar, de rest van de broodjes moesten ze nog bakken. Maar chocoladecroissants was precies wat ik nodig had. Thuis kookte ik twee eieren. De tulpen moesten hoognodig in de afvalbak, drie gerbera’s die nog goed waren knipte ik kort en zette ik in een klein glas voor het bord van de jarige. Toen ging ik eens boven kijken, de jarige bleek wakker, hij bekeek op zijn telefoon een felicitatiefilmpje met een drummend figuurtje en veel kleur en een variatie op Happy Birthday. Ik zong een lied en ging toen snel koffie zetten en haalde de sapjes uit de koelkast, die had ik met de croissants gekocht. En toen was alles klaar. Gisteren had ik al ergens een bloeiende forsythia gezien toen ik langs het water rende. De gele takken van de forsythia hoorden bij mijn moeders verjaardag, begin mei, dan sneden we een paar takken van de forsythia en een paar takken van de ribes af en zetten die in grote vazen. Ik herinner mij een jaar dat alles zo laat was, dat het spannend was of de forsythia op tijd zijn geel zou onthullen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.