Gezoen

vrouwenIk zag de Russische schaatsvrouwen hand in hand staan. Ik dacht: is dit een statement? Een Koreaanse official hing hen de bronzen medailles om en een oud-skiër gaf de bloemen. Ook de Poolse vrouwen hielden elkaars hand vast toen de stadionspeaker hun namen noemde. En toen de Nederlandse vrouwen aan de beurt kwamen greep Marit de hand van Jorien en toen ging het als een lopend vuurtje, naar Lotte en naar Ireen, en toen sprongen ook de Nederlandse vrouwen hand in hand het erepodium op en de official die het goud mocht uitreiken was een Duitse vrouw en die kuste de Nederlandse vrouwen, die af en toe in de lach schoten bij het Wilhelmus maar ze zongen wel min of meer mee. En ik dacht: zou iemand van die vrouwen met hun medaille om de nek eraan denken dat ze later een keer die medailles mogen gaan uitreiken? De Nederlandse vrouwen kusten hun gouden medaille voor de fotografen en daarna kusten de vrouwen elkaar, de Poolse, de Russische, de Nederlandse, allemaal door elkaar. Het was inmiddels te laat om nog naar de groenteboer te gaan.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.