Winst

pannenkoekenIk zette de boel in de grondverf, de verf kreeg de oneffenheden vanwege het plamuurwerk ook niet glad, ik deed mijn verfkleren uit en trok schone kleren aan. Toen deed ik vijfhonderd gram meel in een kom, ik brak twee eieren, kneep in de zoutbus en goot er een liter melk bij. Ik pakte de mixer die ik ooit van mijn tante had gekregen, ‘kun je hier iets mee?’ had ze gevraagd, en ik duwde de garden in het apparaat en mixte de boel tot een beslag zonder klonten. Daarna smolt ik tachtig gram boter in een kleine koekenpan en schonk dat bij het beslag. Ik zette de kookplaat op negen, de stapel pannenkoeken groeide snel, ik had nauwelijks tijd om tussendoor een smsje te typen. De jongen die om de pannenkoeken had gevraagd at er maar drie, en dat snapte ik wel, het was een supermager ventje, je kon zijn schouderbladen makkelijk voelen. ‘s Avonds keek ik voor het eerst van mijn leven naar The Voice Kids, ik viel met mijn neus in de boter, het was de finale. De jongen van de pannenkoeken was voor Stephanie en toen het meisje haar eigen nummer zong, vond ik wel dat hij gelijk had, het was gewoon een heel leuk, up-tempo nummer, een nummer dat past bij een meisje van twaalf en ze deed het goed. De jongen vroeg om nieuwe pannenkoeken. Hij at er nog twee. Hij wilde stemmen. Ik zei: dat kost 90 cent. Hij dacht dat het via zijn iPad gratis was. R legde uit dat zulke programma’s heel veel geld kosten en dat ze via dat stemmen heel veel geld ophalen en dat dat nooit gratis is. R zei: stel dat jouw buurjongen meedeed, dan zou je misschien wel honderd keer een smsje sturen. Dat maakte indruk. Ik wist niet of het was vanwege de kosten of dat een iemand zoveel stemmen kon uitbrengen. Stephanie moest het in de finale opnemen tegen een lang blond meisje en een knappe, bijna meisjesachtige jongen. Die jongen zong niet echt goed, maar hij won toch. De jongen van de pannenkoeken riep: maar hij heeft helemaal geen goede stem. En toen moesten wij uitleggen dat dat zo ging in het leven. Dat lang niet altijd het beste wint. Dat het hier waarschijnlijk ging om heel veel verliefde meisjes die allemaal hun stem gaven aan een droomjongen. Wanneer de liefdesvlinders fladderen klinkt iedere stem hemels.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.