Anders

object676Ik keek naar de vrouw achter de fotobalie bij de bobsleebaan. Ze droeg een mosterdkleurige blouse met daaroverheen een lichtblauw vest met gouden biezen en knopen. Ook de medewerker die ons boven aan het begin van de baan had gevraagd of onze veiligheidsstang goed was aangedrukt droeg mosterd met daarover lichtblauw en de man die ik gisteren de mond van Holle Bolle Gijs had zien leegmaken ook. De jongen die een tijdje geleden had gevraagd of ik een verhaal over hem wilde schrijven had er een paar dagen over nagedacht en vandaag besloten dat hij in de bobslee durfde. We waren met zijn vieren, het was niet druk, we hadden een bobslee voor ons alleen en nu bekeken we de foto. We vonden dat we er goed opstonden. Misschien kwam dat ook omdat we een bon hadden voor een gratis actiefoto. Die bon hadden we eerder bij de Fata Morgana willen inleveren, maar dat kon niet. De bon was van MaxiFoto en de foto’s bij de Fata Morgana deed de Efteling zelf. MaxiFoto deed alle ruige attracties. ‘Leuk hè, al die mensen die voorbijlopen en geen foto’s kopen,’ zei R. De vrouw glimlachte flauwtjes. Ze kon niks anders vinden, zei ze. Daarom stond ze hier. Ze werkte het liefst in de kinderopvang, maar daar was ze ontslagen. Te weinig kinderen. Ze was ook niet van de Efteling, maar ze moest wel het pakje aan. Ze was van MaxiFoto. Nu het hoogseizoen voorbij was, was het nog minder leuk, zei ze. In het hoogseizoen stonden ze met zijn tweeën, nu alleen. Ze mocht ook niet meer halverwege de dag van attractie wisselen. Vanwege kasverschillen. En ze moest de hele dag staan, van tien tot zes. Ik zag inderdaad geen kruk achter de balie. Tussen half twaalf en kwart over twaalf en tussen half drie en kwart over drie mocht ze even naar de wc. De enige afwisseling was dat ze de volgende dag bij een andere attractie zou staan. We zeiden dat we de foto wilden. Zij stopte onze bon in een mapje, tekende iets aan op een formulier, drukte op wat knoppen en toen rolde de foto uit de printer, die ze in een bij de bobslee passend bedrukt kartonnen raampje schoof zodat een ijzige wereld ons omringde en wij met een doorgeprikt sprookje de bobsleebaan verlieten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.