Redenen

object530Ik luisterde naar het nieuws op de radio. De correspondent in Noorwegen zei: ‘We weten nog niet waarom de vrachtwagen in de tunnel in brand is gevlogen.’ Ik had nog nooit gehoord van vrachtwagens met redenen. Maar misschien liep ik achter. Misschien was het tijdperk waarin apparaten en machines redenen hebben en mensen niet meer al begonnen. Een vriendin vertelde vorige week over een collega. Die collega bereidde een vertrek bij haar man voor. Het klonk grondig. Ze stickerde de spullen in huis, ze schreef zich in voor een huurhuis en gebruikte daarvoor haar werk als postadres, ze ontmoedigde haar mans’ plannen voor de aankoop van een vakantiehuisje. Alles moest klaar zijn als ze haar vertrek aan haar man ging vertellen. Ik zei: die rouwt om een onvervulde toneelcarrière, die gaat niet weg bij haar man. Mijn vriendin dacht van wel. Vanwege alle moeite. Veel mensen deden moeite. Soms een leven lang. Als ze bijna dood waren vroegen ze zich af waarom. In het Achtuurjournaal was de brandende vrachtwagen in de Noorse tunnel niet eens een item.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.