Perspectief

object1370‘Het is alsof iemand op mijn Yorkshire pudding heeft gestampt,’ zei steiger-bouwer David Jones over het verdwijnen van News of the World in de Volkskrant.
Niet alleen NotW had telefooninbrekers en politieomkopers op de loonlijst, ook andere Murdoch-kranten, The Sun en The Sunday Times, blijken het kunstje vaardig. Dat mag niemand met schoolkennis van het vak economie verbazen. Een kapitalist pur sang kopieert succes naar alle uithoeken van zijn imperium.
De Volkskrant schrijft vandaag dat deze nieuwe onthullingen op een uiterst ongelukkig moment komen voor Murdoch. De mediatycoon is juist bezig satellietzender BSkyB te kopen. BSkyB is moedermaatschappij van Sky News.
Ik zou zeggen dat de onthullingen op een uiterst gelukkig moment komen voor de Britse televisiekijker. Al zou ik de Britse regering adviseren te onderzoeken hoe deze nieuwste onthullingen verkregen zijn.
Boven Jones’ zondagse trifle hangt een olifantenpoot.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.