Zonkracht

Ik zit boven in huis waar de zon het eerste binnenvalt en het langste blijft. De zon is zo sterk dat ik mijn vest uitdoe. Op mijn laptop open ik de nieuwsbrief van Gardener’s World, het is nu de hoogste tijd voor het weghalen van herfstblad uit de vijver, lees ik. Zondag zei een man op de Fenolijn van Vroege Vogels dat hij al een salamander had aangetroffen in zijn vijver. Ja, het is de hoogste tijd.

Als de zon haar warmte ook de achtertuin inwerpt, ga ik naar buiten. Vanonder het terras pak ik een rijf en een schepnet. Het is een lekkere klus. Ik haal de bakken met waterplanten uit het water, knip de uitgebloeide bladeren en bloemen weg, ga dan met de rijf door het water. Het opgedregde blad gooi ik in de uiterste hoek van de tuin achter de yucca’s in de hoop dat de wind ze daar niet meer achter vandaag krijgt om terug naar de vijver te blazen. Geen keer springen er padden of salamandertjes of winterslapende kikkers uit de bladerdrap.

Het is de eerste dag dit jaar dat we de verwarming niet aanzetten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.