Op weg naar handstand push-ups

In het technische deel van de workout handstand holds en handstand push-ups. Die eerste zijn geen probleem, die tweede wel. Het is een kwestie van durven om je armen te buigen en je lichaam te laten zakken tot je hoofd het kussentje raakt. ‘Laat je maar zakken,’ zegt P. Weer omhoog is een ander ding. Met de juiste hulp lukt het. Iedere oefening kent progressions, zeg maar: opstapjes naar het uiteindelijke resultaat. Seated dumbbell presses zijn zo’n opstap. Je zit in kleermakerszit, neemt in iedere hand een gewicht, brengt die gewichten voor je tot dicht bij je gezicht en dan strek je je armen naar het plafond: vijf keer, even pauze, weer vijf keer, weer even pauze en dan nog eens vijf keer. Pure krachtopbouw. C die net 33 is geworden en net zoveel weegt als ik, heeft in ieder hand tien kilo. Ik heb met één dumbbell van tien kilo die ik met twee handen vasthoud, al flinke moeite.

Op internet zie ik dat de Action dumbbells heeft, halters in goed Nederlands. Ik doe mijn fietstassen op mijn bagagedrager en fiets naar het winkelcentrum. Op het onderste schap kettlebells, zelfs eentje van tien kilo. Daarboven kleine halters: één kilo, drie kilo. Niet die van vijf kilo die ik op internet zag. Wel een doos met een dumbbell set met daarin twee schijven van twee kilo, vier schijven van één kilo, totaalgewicht 10,3 kilo. Ik til de doos van het schap en loop naar de kassa. De cassière heeft moeite de doos over haar kassa te schuiven. Buiten doe ik de doos in mijn fietstas. Thuis schuif ik de schijven direct op de stang. Er zit één stang in de doos, ik had gehoopt op twee. Eén stang, het staat gewoon op de doos. De hoop zat goed kijken in de weg.

Daarna loop ik samen met R terug naar het winkelcentrum voor peren, mandarijnen, bananen en het zaterdagse praatje bij de groentevrienden. Ik vraag N waar hij zijn springtouwtje koopt. ‘Bij de speedropeshop,’ zegt hij. Double unders, twee keer het touwtje onder je voeten door draaien tijdens één sprong, wil ik ook onder de knie krijgen, da’s net als die spieropbouw met die halters prima thuis te oefenen en dat gaat het fijnst met zo’n 2,5 millimeter dunne kabel.

Nadat we ook melk en brood bij de supermarkt hebben gehaald zeg ik: ‘Nog even naar de Action voor een tweede dumbbell set.’

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.