3m3

De keuken is de bijna koudste plek in huis; de zon komt er nauwelijks en door haar lage ligging in huis profiteert ze niet van opstijgende warmte. Het is ook de plek waar de thermostaat hangt en toen ik daar gisterenochtend langs liep was het 18,5 graden. Ik werkte die ochtend en en een deel van de middag boven in mijn werkkamer waar de zon haar warmte al vroeg brengt al zaten de wolken vandaag flink in de weg. ’s Middags was de temperatuur in de keuken gedaald naar 18,2. Ik keek in de meterkast naar de cijfers op de gasmeter, 505, en draaide de thermostaat naar 19 graden. Toen ik om kwart voor elf ’s avonds de thermostaat weer terugdraaide naar de nachtstand stond de gasmeter op 508. Drie kubieke meter gas. In juli 2018 verbruikten we in een hele maand vier kubieke meter. Maar toen waren we waarschijnlijk de helft van de maand op vakantie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.