Aubergine adobo

In het groentepakket deze week onder andere twee aubergines en rabarber. R is er niet, dus leg ik de hardste aubergine weg en snij de zachtere in de lengte doormidden en vervolgens iedere helft in vier lange stukken. De acht stukken snij ik ieder in vier kleinere stukken. Ik doe een beetje olie in de fijne wokpan en bak de auberginestukken al omschuddend rondom bruin. Ondertussen snij ik een uitje in halve ringen en twee knoflooktenen in plakjes. De gebruinde aubergine laat ik op een bord glijden. Ik doe weer wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is, dan doe ik er veertig milliliter rijstazijn en veertig milliliter sojasaus bij en verder vijf zwarte peperkorrels, een eetlepel suiker en een laurierblad. Goed roeren, dan alles aan de kook brengen, de knop terugdraaien naar 1, de auberginestukken door de saus scheppen, het deksel op de pan leggen en alles tien minuten laten stoven. Ondertussen kook ik wat rijst en snijd ik een handvol verse koriander. Het gerecht heet aubergine adobo en komt van de Fillipijnen waar azijn en sojasaus de basis van veel gerechten zijn, lees ik in het recept. Van de rabarber maak ik ondertussen een rabarber-frangipane taartje, omdat ik me feestelijk voel, omdat ik het heb aangedurfd mijn manuscript voor te leggen aan een hele goede redacteur, omdat ik vanochtend zijn uitgebreide commentaar las, omdat het geen bagger is, mijn schrijverij, omdat wat ik nog moet doen, me niet afschrikt, er rijpt al een idee. Het taartje gaart in de oven terwijl ik de adobo proef. Heel lekker.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.