Gewichtangst

Ik zei dat ik vandaag twintig kilo had gedrukt. Je weet wel, zei ik, wat al die te opgepompte Harry’s in de sportschool doen: een stang vullen met gewichten en dan op hun rug op een bankje gaan liggen onder die stang om vervolgens dat ding omhoog te duwen, dan weer langzaam te laten zakken tot op de borst om ‘m dan weer met snelheid omhoog te stoten. Ik zei dat er altijd iemand bij moet staan voor het geval je die stang niet meer weggeduwd krijgt van je borst zoals bij mij gebeurde toen ik er links en rechts nog zo’n groen gewichtje van iedere een kilo bij had geschoven. In de VS, zei de docent, schijnen er legio mannen te sterven omdat ze dit kunstje alleen doen in hun garage. Maar goed, van vijftien via zeventien naar twintig kilo dus, zei ik, en dat voor de allereerste keer in mijn leven. Ik word bang van je, zei R.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.